ПАСАЖИРСЬКИЙ КУПЕЙНИЙ ВАГОН №05910492
 ФІРМОВОГО ПОЇЗДА №№71В/72В "БЕЛОГОРЬЕ"

СПОЛУЧЕННЯМ МОСКВА — БЄЛГОРОД 

Microsoft Train Simulator

 

© Автори:

 


Оригінальна модель:
Віктор Михайлов aka awaken,
Федюнин Олександр aka -–RZD---

 


Технічне налаштування:
Віктор Михайлов aka awaken,
Олексій Алпатов aka Aleks,
Федюнин Олександр aka –-RZD--

 


Перефарбування:
Сергій Марченко aka sERgo

 


Фотоматеріал вагона №05910492:
Дмитро Черепков aka Dmitro_UZ

 


Фотоматеріал окремих текстур вагона:
Віктор Михайлов aka awaken
Федюнин Олександр aka -–RZD--

ЗАВАНТАЖИТИ Розмір файлу: 13,3 Мб   |   Додано: 24.05.2010 р. 

 

Інформація про фірмовий поїзд «Белогорье»

 

Номер поїзда, сполучення: 71В/72В Москва - Бєлгород / Бєлгород - Москва

Дата введення в експлуатацію: 7 січня 2004 року

Місце формування составів поїзда: Бєлгородська дистанція з обслуговування пасажирів. В обігу 2 состави.

Довжина маршруту: 697 км

Зупинки по станціях на шляху прямування: Тула-І - Курська, Орел, Курськ, Сонцеве, Ржава, Прохорівка.

Час відправлення й прибуття по станціях оберту:
- відправлення з Москви о 21:16, прибуття до Бєлгорода - 07:32, загальний час у дорозі 10 годин 16 хвилин;
- відправлення з Бєлгорода о 21:50, прибуття до Москви - 08:49, загальний час у дорозі 10 годин 59 хвилин .

Поїзд є щоденним, цілорічного обертання.
 

На Південно-Східній магістралі цей поїзд став четвертим фірмовим поїздом. До нього курсувало три фірмових поїзди: "Воронеж" Вороніж - Москва, "Липецк" Липецьк - Москва, "Тамбов" Тамбов - Москва. Відповідно до плану розвитку фірмового транспортного обслуговування, поліпшення умов і комфортності проїзду пасажирів, ВАТ "РЖД" разом з Південно-Східною залізницею планувало перевести пасажирський поїзд №71/72 до категорії "фірмовий" до початку літніх перевезень 2004 року. Однак з нагоди ювілейних урочистостей на честь 50-річчя Бєлгородської області тодішній президент ВАТ "РЖД" Геннадій Фадєєв вирішив виділити понад 148 млн. рублів на придбання для "Белогорья" 15 нових пасажирських вагонів, щоб вже в різдвяні свята 2004 року фірмовий поїзд міг з комфортом доставити в столицю своїх перших пасажирів. Ще 10 вагонів, що відповідають вимогам галузевого стандарту до фірмових поїздів, були відібрані з експлуатаційного парку Південно-Східної залізниці. На екіпірування нового складу знімним устаткуванням і інвентарем, оформлення внутрішнього інтер'єра вагонів, придбання постільних приналежностей залізницею було виділено близько 6 млн. рублів. Після урочистого мітингу 7 січня 2004 року о 21:50 новий фірмовий поїзд "Белогорье" вирушив за призначенням.

До складу поїзда входить 22 вагони: 9 купейних, у тому числі 4 – підвищеної комфортності економ-класу, 9 плацкартних, 2 СВ, у тому числі 1 підвищеної комфортності бізнес-класу, 1 штабний вагон з купе для інвалідів, а також 1 вагон-ресторан. Всі вагони пофарбовані в жовтий і зелений кольори, де жовтий символізує золоті поля Бєлгородщини, а зелений колір - традиційний символ родючості. Внутрішній інтер'єр поїзда "Белогорье" виконаний у спокійних теплих тонах, що сприяє до відпочинку і є дуже доречно, адже поїзд є нічним. У всіх коридорах СВ і купейних вагонах є світлові табло з інформацією про температурні режими за межами й всередині салону, про станції прибуття. Купейні й 6 плацкартних вагонів обладнані кондиціонерами повітря та біотуалетами. У вагонах підвищеної комфортності бізнес-класу також є телевізори, в економ-класі - мікрохвильові печі. Штабний вагон містить все необхідне для комфортної подорожі інвалідів: спеціальні підйомники, розширені коридори й туалети. Купе оснащено кнопками виклику провідника.

У вагонах поїзда надаються додаткові платні й безкоштовні послуги.
До безкоштовних послуг належать: надання настільних ігор, предметів догляду за одягом і взуттям, чайного посуду, рознесення чайної продукції на прохання пасажирів у будь-який час доби, виклик медробітника при потребі.
До платних послуг належать: продаж чаю, кави, користування душем, прохолодні напої, мед, кондитерські вироби, послуги відеопрокату, зарядні пристрої для мобільних телефонів, іграшки, канцтовари. До послуг пасажирів у складі поїзда курсує затишний вагон-ресторан.

При відправленні поїзда "Белогорье" зі станції Бєлгород по вокзальному радіо транслюється "Прощання слов'янки" В. І. Агапкина, а після прибуття в Бєлгород - його гімн.

Поїзд "Белогорье", як і всі фірмові поїзди Південно-Східної залізниці, обслуговують провідники з досвідом роботи не менше року, що позитивно зарекомендували себе та пройшли атестацію з успішним складанням іспитів.

Фірмовий поїзд "Белогорье" ефективно себе зарекомендував серед пасажирів, так в 2005 році поїздом перевезено 393 105 пасажирів, приріст до рівня 2004 року склав 20%.
 

© Статтю підготував Черепков Д. В. aka Dmіtro_UZ за матеріалами Інтернет- ресурсів, зокрема сайту Південно-Східної залізниці ВАТ "РЖД".